iPhone 16 Pro

Zdravo Apple Intelligence

Prvi iPhone napravljen za Apple Intelligence.
Lično, privatno, moćno.

Pogledaj izbliza.

iPhone 16 Pro ima dizajn od titanijuma 5. nivoa, rafiniranom mikroblastiranom završnom obradom. Titanijum ima jedan od najvećih omjera čvrstoće i težine od bilo kojeg metala, što ove modele čini nevjerovatno jakim i impresivno laganim . iPhone 16 Pro dolazi u četiri zadivljujuće boje — uključujući novu Desert Titanium.

Unutrašnja poboljšanja dizajna – uključujući 100 posto recikliranu aluminijsku termalnu podstrukturu i optimizaciju zadnjeg stakla koja dodatno odvode toplinu – omogućavaju do 20 posto bolje trajne performanse od iPhonea 15 Pro. Tako da sve stvari koje volite – kao što je igranje igara visokog intenziteta – možete raditi duže.

Nova tehnologija prikaza omogućava nam da usmjeravamo podatke na ekranu ispod aktivnih piksela bez izobličenja, što rezultira tanjim ivicama za veće 6,3-inčne i 6,9-inčne Super Retina XDR ekrane koji se odlično osjećaju u ruci.

iPhone 16 Pro je otporan na prskanje, vodu i prašinu. Takođe ima našu najnoviju generaciju materijala Ceramic Shield-a koji je dva puta čvršći od stakla bilo kojeg pametnog telefona . Pričamo o izdržljivosti.

Zdravo Apple Intelligence v2

iPhone 16 Pro je napravljen za Apple Intelligence, sistem lične inteligencije koji vam pomaže da pišete, izražavate se i obavljate stvari bez napora . Uz revolucionarnu zaštitu privatnosti, daje vam mir da niko drugi ne može pristupiti vašim podacima — čak ni Apple.

Istražite nove alate koji vam pomažu da pišete, fokusirate se i komunicirate.

Nova tehnologija prikaza omogućava nam da usmjeravamo podatke na ekranu ispod aktivnih piksela bez izobličenja, što rezultira tanjim ivicama za veće 6,3-inčne i 6,9-inčne Super Retina XDR ekrane koji se odlično osjećaju u ruci.

iPhone 16 Pro je otporan na prskanje, vodu i prašinu. Takođe ima našu najnoviju generaciju materijala Ceramic Shield-a koji je dva puta čvršći od stakla bilo kojeg pametnog telefona . Pričamo o izdržljivosti.

Sada možete snimiti savršenu fotografiju ili video u rekordnom roku. Kontrola kamere vam daje lakši način za brzi pristup alatima kamere . Jednostavno prevucite prstom da biste podesili funkcije kamere kao što su ekspozicija ili dubina polja, i prelazite kroz svaki objektiv ili koristite digitalni zum za kadriranje snimka — baš kako želite.

Kasnije ove godine, Camera Control će predstaviti dvostepeni zatvarač koji vam omogućava da automatski zaključate fokus i ekspoziciju laganim pritiskom — tako da možete ponovo kadrirati snimak bez gubitka fokusa na subjektu.

Audio miks.
Neka se vaš glas čuje.

Pokrenut naprednom inteligencijom i prostornim snimanjem zvuka, Audio Mix vam omogućava  da prilagodite način na koji glasovi zvuče u vašim video zapisima  koristeći tri različite glasovne opcije. Želite li smanjiti pozadinski zvuk? Ili se samo fokusirajte na glasove koji su u kadru? Jednostavno odaberite miks i podesite intenzitet da biste dobili zvuk koji želite nakon snimanja videa.

Nova ultra široka
kamera od 48 MP. Živjela rezolucija.

iPhone 16 Pro dodaje drugu kameru od 48 MP u sistem Pro kamera. Nova ultraširoka kamera od 48 MP ima napredniji senzor sa četiri piksela za ProRAW i HEIF fotografije super visoke rezolucije od 48 MP sa autofokusom.

Tako možete snimiti očaravajući novi nivo detalja u makro fotografijama i širokim, širokougaonim snimcima.

Fenomenalno  moćan čip , A18 Pro omogućava Apple Intelligence sa bržim Neural Engineom, poboljšanim CPU-om i GPU-om i velikim skokom u memorijskom propusnom opsegu. Takođe pokreće napredne video i foto funkcije kao što je kontrola kamere i pruža naše najbolje grafičke performanse za AAA igre.

Gaming.
U potpuno novom svjetlu.

Sa do dva puta bržim hardverski ubrzanim praćenjem zraka, A18 Pro čini da igre izgledaju i osjećaju se prekrasno realističnim — s fluidnijom grafikom i realističnijim osvjetljenjem.

A uz Game Mode u iOS-u 18, dobit ćete bolje trajne brzine kadrova za kontinuiranu igru ​​i poboljšani odziv ako koristite bežične kontrolere i AirPods.

Nema signala?
Za to postoji satelit.

Kada nemate mobilnu uslugu ili Wi-Fi, iPhone 16 Pro vas može povezati sa satelitom , tako da možete ostati u kontaktu ili dobiti pomoć koja vam je potrebna.

Poruke putem satelita vam omogućavaju da šaljete i primate poruke i Tapbackove kada niste u mreži, direktno iz aplikacije Messages. Vaš iPhone će vam pomoći da se povežete sa satelitom, tako da možete slati poruke putem iMessage ili SMS-a.

Pomoć na cesti putem satelita može vam pružiti pomoć za stvari kao što su oštećena guma ili prazan akumulator automobila.

iPhone će vas povezati s pružateljem pomoći na cesti, koji može poslati pomoć na vašu tačnu lokaciju — čak i ako niste u mreži.

Pomoć na cesti putem satelita uključena je besplatno dvije godine uz iPhone 16 Pro

esos_hero__d94zvf8zf3au_xlarge